dinsdag, 23 april 2024

Citroen

Citroen, Citrus limon 


Een opbeurende, opwekkende en verfrissende olie

De olie van de citroen wordt koud geperst uit de schil. Er zijn 3000 citroenen nodig voor de productie van één kilo olie. Je ruikt de pure citroengeur maar de smaak is veel zachter. Citroen staat bekend om zijn krachtige reinigende werking, zowel aromatisch, uitwendig als inwendig.


 

Citroengeur blijft niet lang hangen en daarom kan het goed vermengd worden met andere geuren, citroen verzacht namelijk andere geuren.

Citroen in een ruimte verspreiden helpt de lucht te zuiveren en zorgt voor een stemmingsverhogend effect. Gebruik echter een goede diffuser - zeker bij de citrusoliën. Citrusoliën kunnen het plastic aantasten* en daardoor de geur en therapeutische werking teniet doen. Kan ook gebruikt worden om voorwerpen in huis te reinigen als een niet-giftig reinigingsmiddel.

* Doe nooit een citrusolie in een plastic flesje. Door de olie kan het BPA zich uit het policarbonaat (de fles) losmaken en dit is schadelijk voor de gezondheid. 

Detoxen

Iedere ochtend neem ik een glas water met twee tot drie druppels citroenolie. Dit helpt mijn lichaam om te ontgiften. Ook doe ik het in mijn waterfles tijdens het sporten, dit helpt het ademhalingssysteem (als alternatief voor pepermunt).

Nagels

Ik gebruik de olie ook voor de versterking en verharding van mijn nagels.

 

Eigenschappen

antikanker - antidepressivum - antiseptisch - schimmelwerend - antioxidant - antiviraal - samentrekkend - stimulerend - verfrissend en versterkend

 

Ondersteunt o.a. bij

Alertheid – Atherosclerose – Concentratie – Constipatie – Depressie – Jicht – Kater – Koorts – Parasieten (darm) – Stress – Verstopte poriën – en nog veel meer.

* Kan huidirritatie veroorzaken. Vermijd direct zonlicht of UV-licht tot 12 uur na gebruik op de huid

 

Emoties

Verwarring - onvermogen te focussen - mentale vermoeidheid - gebrek aan vreugde en energie - leerproblemen - schuldig voelen

 

Toepassing

  • Kan aromatisch worden toegepast (verspreiding via de lucht)
  • Kan direct op de huid worden toegepast
  • Kan inwendig worden gebruikt (let op: alleen bij zuivere oliën)
  • Kan zonder eerst te verdunnen op de huid worden aangebracht*
  • Bij een gevoelige huid of kinderen ALTIJD eerst verdunnen met een dragerolie

 

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!