Basilicum

Basilicum, Ocimum basilicum CT linalol


Een vernieuwende, opwekkende en stimulerende olie

Basilicum is een kleine struik met geurende bladeren en is familie van de Labiatea (munt). Tegenwoordig veelvuldig te koop in de Nederlandse supermarkten en tuincentra omdat het een heerlijk kruid is om in de keuken te gebruiken. Denk maar eens aan de combinatie met tomaten en mozzarella.

Recent is er veel onderzoek gedaan naar de essentiële oliën die in basilicum voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat basilicum potente antioxidante, antivirale en antimicrobiële eigenschappen heeft, en ook potentiële toepassingen heeft voor het behandelen van kanker.(bron Wikipedia)

 

 

  

Eigenschappen

Anti-bacterieel - anti-infectueus - ontstekingsremmend - antioxidant - krampstillend - antiviraal - urine afdrijvend - stimulerend - ontsmettend - opbeurend - herstellend.

Is ook anti-catarraal - een antidepressivum.

  

Ondersteunt o.a. bij

Autisme - beten/steken (insecten en slangen) - bronchitis - bursitis - carpaaltunnelsyndroom - chronische vermoeidheid - migraine - oorpijn - overgang - snijwonden en meer.

 

Emoties

Angst - vermoeidheid - overdonderd zijn - verslaafd - uitputting

 

Toepassingen

 

Veiligheidsinstructies

 

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!